Vorming 'Buurt in beeld' - 9 juli 2020

29/06/2020 - 10:47

Op donderdag 9 juli vertelt mevrouw Ann Decorte, lector en onderzoeker bij Howest Sociaal Werk en Vital Cities, meer over methodieken om informatie te verzamelen over buurten en haar bewoners.

We bewegen ons allemaal in buurten en wijken die ons als bewoner of als zorgverlener bekend zijn. We kennen de weg, maar wat weten wij over de gemiddelde leeftijd? Hoe staat het met de lokale economie? Welke voorzieningen zijn er? Hoe vitaal is het sociaal weefsel? Wat missen de mensen die er wonen? Waar doen ze een beroep op?

Er is heel wat materiaal beschikbaar rond deze thema’s. Er bestaan heel wat methodieken om aanvullende informatie te verzamelen. Een gedegen kennis van zaken maakt een doelgerichte aanpak mogelijk, zowel voor initiatiefnemers van buurtprojecten als binnen lokaal beleid. Deze vorming richt zich naar professionals en vrijwilligers die buurtgericht willen gaan werken of dit reeds doen.

Op donderdag 9 juli vertelt mevrouw Ann Decorte, lector en onderzoeker bij Howest Sociaal Werk en Vital Cities, u graag meer over deze materie.

Praktisch

  • Datum: donderdag 9 juli
  • Tijdstip: 10 tot 12 uur
  • Locatie: Zaal Plaza in Den Boomgaard, ingang via de Papiermolenstraat, Dendermonde
  • Deelname: 20 euro. Gelieve dit bedrag over te schrijven op het rekeningnummer BE87 0689 3781 2494 van vzw ELZ Dender, met vermelding van vorming 09.07 + uw naam.

Schrijf je in vóór maandag 6 juli.

Schrijf je nu in!

Ik zal erbij zijn!