Triple P: cursussen positief opvoeden - najaar 2018

16/07/2018 - 17:15

'It takes a village to raise a child', luidt een bekend spreekwoord. En inderdaad, kinderen opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Daarom organiseren het Huis van het Kind Laarne-Wetteren-Wichelen en vzw Den Boomgaard samen met Opvoedingspunt Dendermonde in het najaar van 2018 gratis groepscursussen voor ouders met kinderen tot 12 jaar.

Tijdens de cursussen wordt er stilgestaan bij een aantal 'ouderlijke vaardigheden' die kunnen helpen bij het opvoeden en is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen.

Huis van het Kind Laarne-Wetteren-Wichelen organiseert de cursussen in Wetteren. Lees de folder voor meer informatie en de data.

Vzw Den Boomgaard en Opvoedingspunt Dendermonde organiseren de cursussen in Dendermonde. Er is een avondcursus (deze reeks is reeds volzet) en een dagcursus.

  • De avondcursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en is de standaard Triple P-cursus.
  • De dagcursus richt specifiek naar kwetsbare ouders die via het CAW, SH... worden ingeleid. De cursus is een aangepaste versie van de Triple P-cursus, aangevuld met een stuk rond de eigen kindertijd (bouwstenen van CEDES). Er zijn 12 bijeenkomsten die telkens eindigen met een gezamenlijke maaltijd. Aan het einde van de cursus is er een gezinsuitstap voorzien.

Lees de folder voor meer informatie over de dagcursus en de avondcursus.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Avondcursus positief opvoeden in Wetteren361.59 KB
PDF-pictogram Dagcursus positief opvoeden in Dendermonde533.56 KB
PDF-pictogram Avondcursuspositief opvoeden in Dendermonde176.95 KB

Reacties