RWO-werking ingekanteld binnen ELZ Dender en ELZ Scheldekracht

11/08/2020 - 12:22

De werking van het Regionaal Welzijnsoverleg is in de eerstelijnzones Dender en Scheldekracht ingekanteld.

De expertise die het RWO gedurende jaren heeft opgebouwd om welzijnspartners te informeren, netwerken uit te bouwen en welzijnsoverleg te faciliteren is een grote meerwaarde voor de werking van de ELZ's. Want evenals het RWO staat ook de ELZ voor samenwerking en afstemming in functie van een kwaliteitsvolle en toegankelijke eerstelijnszorg en hulpverlening.

De inkanteling is dan ook een unieke kans om zorg en welzijn nog sterker te verbinden. Maar ook andere sectoren een stem te geven in dit nieuwe verhaal.

Vol enthousiasme blijven we onze rol opnemen voor alle sociaal werkers en hun organisaties. Wij geloven immers in een gemeenschappelijk verhaal, de kracht van samenwerking en de nood aan heldere informatie. Omdat het vandaag meer dan ooit nodig is om knelpunten te signaleren, om hulp te bieden en om hulp te kunnen vinden. Omdat de gevolgen van de corona-crisis voelbaar zijn voor elk van ons, en in het bijzonder de meest kwetsbaren treffen. Omdat wij ons samen met jullie willen blijven inzetten voor een warme samenleving.

Wil je op een gelijkaardige manier geïnformeerd worden over de welzijns- en zorgsector in jouw regio?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Eerstelijnszone Dender (gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Waasmunster en Zele)

of op de nieuwsbrief van Eerstelijnszone Scheldekracht (voor de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne).

Surf ook naar:
Website ELZ Dender

Website ELZ Scheldekracht