Kinderen uit de Knel Oost-Vlaanderen

16/07/2018 - 16:30

Kinderen uit de Knel, een groepsprogramma voor ouders en hun kinderen in een moeilijke scheiding wordt vanaf 2019 ook in Oost-Vlaanderen georganiseerd. De eerste reeks zal doorgaan in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen, maar nadien herhalen we dit groepsaanbod jaarlijks, telkens in een andere regio.

Wat is het?

Zes ouderparen nemen deel aan acht groepssessies van twee uur, begeleid door twee volwassentherapeuten om te werken rond ouderschap na echtscheiding. Op hetzelfde moment vinden er ook groepssessies voor de kinderen plaats (vanaf 4 jaar). Door de groep merken ouders en kinderen dat ze niet de enigen zijn die in de knel zitten na echtscheiding. Het netwerk van de ouders wordt nauw betrokken bij het programma door middel van een netwerkbijeenkomst en de huiswerkopdrachten die ze samen met de ouders moeten maken.

Wat is het doel?

  • Ouders werken aan het doorbreken van destructieve patronen waarin ze steeds weer terechtkomen.
  • Ouders werken aan het vinden van nieuwe oplossingen voor steeds terugkerende problemen.
  • Ouders komen terug in contact met wat dit allemaal betekent voor hun kind.

Infomoment voor professionelen

Op donderdag 6 september 2018 organiseert de werkgroep Kinderen uit de Knel een infomoment voor doorverwijzers en geïnteresseerden. Dit infomoment gaat door in CC De Ververij, Wolvestraat 37, 9600 Ronse.

Ben je benieuwd hoe het programma werkt, wat de opzet is, wie in aanmerking komt, welke voorwaarden er zijn, enz.? Dan is het infomoment iets voor jou.

>> Inschrijven is verplicht en kan tot 4 september

>> Meer info: www.kinderenuitdeknel.be

BijlageGrootte
PDF-pictogram Uitnodiging infomoment op 6 september285.81 KB
PDF-pictogram Meer info over Kinderen uit de Knel464.83 KB

Reacties