Boterhammen en Soep: Geïntegreerd Breed Onthaal LWW - 7 mei 2018

29/03/2018 - 13:38

Op maandag 7 mei organiseert het RWOD een Boterhammen en Soep waar het project "Geïntegreerd Breed Onthaal Laarne, Wetteren, Wichelen" wordt voorgesteld.

In Vlaanderen lopen er momenteel 11 pilootprojecten Geïntegreerd Breed Onthaal. Zij hebben twee belangrijke doelstellingen waarbij er bijzondere aandacht is voor kwetsbare doelgroepen:

  • een herkenbare toegang tot hulp creëren
  • zorgen dat mensen hun rechten effectief realiseren

De OCMW’s, CAW’s en de diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen hebben hierin een duidelijk geformuleerde opdracht. De expertise van de drie diensten moet maximaal gedeeld worden, zodat die in elk onthaalgesprek kan ingezet worden. Een brede vraagverheldering maakt dat mensen niet onnodig doorverwezen worden. Door competenties en ervaringen samen te brengen, kunnen hun rechten beter en sneller toegekend worden.


Het Geïntegreerd Breed Onthaal Laarne, Wetteren, Wichelen is één van de 11 geselecteerde pilootprojecten in Vlaanderen. Tijdens deze Boterhammen en Soep lichten we toe welk welk traject er al is afgelegd, wat de resultaten zijn en vooral welke meerwaarde we hopen te realiseren voor de cliënten, namelijk kortere trajecten naar de juiste hulpverlening en meer rechtendekkend werken.

Programma

11u45: Ontvangst met verse soep, broodjes, koffie, thee en water.

12u30: Voorstelling van het project "Geïntegreerd Breed Onthaal Laarne, Wetteren, Wichelen"

13u30: Einde

Locatie
Sociaal Huis Wetteren, Raadzaal, Scheldedreef 52 - 9230 Wetteren

Interesse?
Schrijf je dan ten laatste op maandag 30 april in.

Reacties