Vormingsaanbod 2018 - Suïcidepreventie voor jongerenbegeleiders

08/01/2018 - 14:00

Het GGC Waas en Dender organiseert in maart 2018 een driedaagse vorming suïcidepreventie voor jongerenbegeleiders. Thema's die aan bod komen in de vorming zijn: suïcidaal proces, signaalherkenning, bespreekbaar maken, risico-inschatting, crisisinterventie, doorverwijzing en samenwerking, opvang nabestaanden, intern suïcidepreventiebeleid,... Hierbij wordt gebruik gemaakt van videomateriaal, casusbesprekingen, oefeningen en rollenspel.

Veel professionelen komen in contact met jongeren met een verhoogd suïciderisico. De CGG suïcidepreventiewerking biedt een 3-daagse vorming aan om hen hierin te ondersteunen.

De vorming is bedoeld voor leerlingbegeleiders uit secundaire scholen en CLB, sleutelfiguren in de leefwereld van jongeren, jeugdhulpverleners uit CGG, JAC, voorzieningen geestelijke gezondheidszorg en bijzondere jeugdzorg.

In 2018 is onze driedaagse vorming gepland op volgende data:

Voorjaar:

Dag 1: dinsdag 6 maart 2018

Dag 2: dinsdag 13 maart 2018

Dag 3: dinsdag 27 maart 2018

Deze vorming gaat door in Lokeren (Cultureel Centrum).

Kostprijs voor de vorming bedraagt 150€ per deelnemer (lunch en drank inbegrepen).

Voor meer informatie over deze vorming kan u terecht bij Ine Vermeersch (i.vermeersch@cggeclips.be), inschrijven kan online door hier (voorjaar) of hier (najaar) te klikken.

Reacties